duminică, 17 ianuarie 2010

Fetelor...



Ok! Ok! Ok! stiu... si eu fac parte din aceeasi rasa. Da! RASA! Stiti voi, barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus... Ce? N-ati auzit povestea asta pana acum?
Atunci cascati mai bine ochii! Suntem total diferiti! Singurele lucruri care ne aseamana sunt partea biologica, corpsorul nostru chiar cu diferentele dintre sexe, si limbajul articulat... In rest, suntem doar o alta specie de animale!
Toata lumea imi spune ca ar fi trebuit sa ma nasc baiat... Doar ca si-a dorit mama prea mult sa aiba o fata!... Am crescut intre baieti si pot spune ca din multe puncte de vedere sunt de acord cu ei!

Fetelor... DESTEPTAREA! Nu vi se pare ca exagerati? Nu vi se pare ca nu va mai gasiti locul, pentru ca sincer, habar n-aveti care este el! E cazul sa intelegeti ca suntem complet diferite de barbati! Ei sunt ei, noi suntem noi! Ne folosim "creierasul" diferit, deci nu avem cum sa gandim si sa ne comportam la fel. Iar daca Doamne-fereste! ar fi asa, tot globul pamantesc cred ca ar trebui sa fie roz, nu? Ni s-a cam urcat democratia la cap! E prea greu de priceput faptul ca DIFERIM atat de mult incat nimic din ce facem nici macar nu se aseamana. Fiecare suntem facuti sa facem alte lucruri.
Fizic suntem mult mai slabe, psihic... gandim prea mult! si de multe ori este DAUNATOR! Vedem prea multe detalii si pierdem lucrurile esentiale! Nu actionam aproape niciodata din instinct! Gandim si calculam toate probabilitatile de 10 ori, pana a face si cel mai simplu lucru! Prea multele noastre sinapse ingreuneaza lucrurile. E-adevarat ca si daca noi am gandi ca ei, probabil planeta ar fi populata de brute! Noi vrem din ce in ce mai mult dar nu realizam ca nu toata lumea gandeste ca si noi! IQ-ul fiecaruia e diferit! Asta e clar! Noi vedem detaliile, barbatii vad faptul! Singurele detalii pe care ei le percep sunt marimile noastre : sanii, posteriorul, talia si lungimea picioarelor si asta doar pentru ca ajuta in actionarea din instinct! Come on, you know what I mean! :D

Si daca pana acum cateva decenii nu aveam nici drept de vot, acum ni s-a urcat democratia cu totul la cap! Vrem sa-i inlocuim pe barbati in orice ar face ei mai bine! Vrem egalitate intre sexe, dar nu percepem realitatea si anume ca nu suntem facute pentru multe din actiunile lor!
Un barbat nu va putea fi mama si nici o femeie - tata! Un barbat nu se va folosi si nu-si va expune sensibilatile pentru a obtine ceva anume, asa cum femeia nu va putea obtine aproape nimic bazandu-se pe instincte! E adevarat ca exista si exceptii, dar ca in orice altceva, ele nu fac nimic decat sa confirme regula!

Fetelor, locul nostru nu e pe strazi in spatele volanelor! Nu suntem capabile de asa ceva! Omorati anual mai multi oameni decat un vitezoman, dar nu va da mass-media la stiri, ca si-ar pierde ratingul! Bagati mai multi bani in companiile de asigurari decat alcoolicii in bautura! Pana si ei au o limita! In trafic, totul vi se cuvine cu toate ca habar n-aveti care e dreapta! Si cu toate astea nu va dati batute! Aveti impresia ca lucrurile se vor schimba si injuraturile ce va sunt adresate din 50 in 50de metri or sa dispara odata cu timpul si "experienta". Ei bine nu-i asa! Instinctele nu se dobandesc! Cu ele te nasti!
Sunt femeie si cu toate astea nu va pot intelege! Si daca o femeie nu poate intelege o femeie, ce pretentii mai aveti de la barbati! Spunea un prieten intr-o dicutie amicala : "daca s-ar descoperi ce e in capul unei femei, s-ar descoperi al 7-lea simt!"
Nu pot intelege cum puteti sta ore-n sir intr-un complex de magazine, ca sa nu zic MALL, fara a gasi nimic pe gustul vostru? Nu ati ratat nici un raft, nici un umeras! Iesiti la shopping fara a avea vreo nevoie reala! Hmmm.... mie mi se pare cel putin dubios!
Nu pot intelege cum puteti sta ore-n sir "la o cafea cu fetele" pentru a vorbi doar despre genti sau pantofi! Nu pot intelege cum puteti sta ore intregi vorbind la telefon cu o persoana pe care nu ai vazut-o de cel mult 2-3 ore! Si cand va vedeti ce mai vorbiti? Nu va plictisiti?
Chiar asa.... cam cat la suta dintr-o pereche de bikini "trebuie" sa fie dantela? Neagra sau rosie?

Ziua nuntii... Hmmm... ziua in care "Printzesa" trebuie sa fie PERFECTA! Tineti mortis sa deveniti sotii cu toate ca habar n-aveti de implicatii! Nu zic, toate, dar multe, din pacate cam prea multe dintre voi habar n-au sa dea drumul la masina de spalat. Nici nu mai vorbesc sa puneti de-o ciorbita sa fie calda cand vine IUBITUL de la munca! Nu e mai usor sa comanzi? Sau s-o mananci in oras? Si cu toate astea vesnic sunteti in criza de bani! Va este scarba de propriul rahat, nu mai vorbesc de al lui, sau al eventualului plod ce-o sa-l turnati pentru a-l lega pe "fraier" de voi, sau pentru ca toate prietenele voastre au deja unul, si nu e frumos din partea voastra sa nu procedati la fel! Ziua perfecta. Momentul in care vei spuna "DA" si-l vei calca pe picior daca el va sovai cumva. Doar "o data-n viata esti mireasa!", si cu toate astea pana la 60 de ani ai deja vreo 3 nunti la activ. A secat contul bancar sau noul lui prieten e mai dotat din toate punctele de vedere! Cum sa mai creada cineva in noi?

Si daca nici cu detaliile romantice si cu toate accesoriile din dotare nu reusim sa obtinem ce vrem, atunci se scoate arma secreta: "SANTAJUL SENTIMENTAL! Tipic feminin si de-a dreptul injosnitor!

Nu v-ati plictisit? Aceleasi lucruri iar si iar si iar... Aceleasi detalii invechite, aceleasi scuze patetice de-a dreptul infricosator de satisfacatoare pentru noi, femeile. Odata am spus ca nu cred in ele. Am spus-o pentru ca eu una am inceput sa ma plictisesc! Ba mai mult, am inceput sa urasc sa fac aceleasi lucruri ca si restul lumii.... M-am plictisit sa ma imbrac ca voi, sa ma comport ca voi, sa fiu la fel cu voi! Eu vreau personalitatea mea! Cu toate ca sunt femeie! Majoritatea v-ati pierdut farmecul pentru ca v-ati inecat in detalii, in incercarea de a fi perfecte! Nu exista perfectiune! Tineti cure de slabire, mergeti la manichiura, pedichiura, trebuie sa fiti in ton cu ultimul racnet, de coafura, culori, materiale... mancare! Dar ceea ce ar trebui sa fiti... ati uitat complet! V-ati pierdut printre detalii! Sunteti o alta specie, dar nu sunteti femeile pe care ei si le doresc!

M-am saturat, m-am plictisit! Si totusi trebuie sa fac ca voi... altfel... raman in urma si pe dinafara.... Dar exista o diferenta! Tot ceea ce fac, fac in stil propriu!
REBELIUNE!!!!

V-am PUPAT! ;)

2 comentarii:

  1. OK Am citit aceste randuri si totusi nu-mi vine sa cred, si anume "o femeie a scris asta???" mda deadreptul foarte interesant dar pe langa asta trebuie sa fiu realist, ai punctat esentialul si ai scris un adevart general valabil, ce pot spune e ca ai toata aprecierea mea si un mare vot, mai sunt multe de spus dar pe langa astea a pus punctul pe "i" FELICITARI

    RăspundețiȘtergere