sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Motive....



Cu totii avem diverse motive pentru orice. Si nu e doar unul singur pentru o cauza, uneori suntem chiar coplesiti de ele.
Nu de mult am avut ceva discutii cu cateva persoane vis-a-vis de motivatiile noastre, si incet incet am ajuns si la motivele pentru care unii nu vor sa traiasca singuri si motivele pentru care unora li se pare ca a trai cu cineva inseamna "a fi privat de libertate"... Si am ajuns relativ la o concluzie simpla : suntem facuti sa dorim ceea ce nu avem.
Cei care traiesc intr-un cuplu, si nu spun toti, dar destul de multi isi doresc sa fie singuri iar cei care traiesc singuri ar da orice pentru a avea pe cineva cu care sa imparta. Cu totii ne dorim. Tanjim dupa ceea ce nu ne apartine, si uitam sa apreciem ceea ce avem langa noi! Nu degeaba e vorba aia din batrani "CE-I IN MANA NU-I MINCIUNA!"

Ceva nu merge si cauti refularea, insa de multe ori o gasesti acolo unde nu trebuie! Sau cel putin nu este cazul. Gasesti mereu motive stupide pentru orice, doar pentru a-ti descarca nervii. Esti iritat la culme. Uneori izbucnesti doar din simplul motiv ca cineva respira acelasi aer cu tine! Arunci cu reprosuri in stanga si-n dreapta fara a-ti da seama ca mai intotdeauna DOR! Sunt prea putine persoanele care pot ramane indiferente sau iti pot intelege reactiile si comportamentul.

Motivele tale de frustare sunt multe si bine intemeiate dar cu toate astea e greu sa-ti controlezi iesirile. Iar persoana de langa, poate ajunge oricand la capatul puterii de intelegere!



De multe ori realizezi, dar o faci tarziu si de cele mai multe ori eviti sa spui "IMI PARE RAU!", asta pentru ca e propozitie, o afirmatie a dracului de grea! Vina te apasa dar orgoliul e prea mare pentru a-ti recunoaste greseala. Si atunci cauti motive, din nou, pentru a scuza orice comportament... " Si tu ai zis, si tu ai dres si tu ai facut... " s.a.m.d.....

AVEM CEL PUTIN UN MOTIV, O SCUZA, PENTRU ORICE!

2 comentarii:

  1. Intotdeauna exista motive pentru a face sau a nu face ceva - dar scuze, niciodata. Oamenii exceleaza in gasi scuze, in a fabrica scuze de tot felul...dar de prea putine ori exista si motive reale si demne de luat in seama atunci cand e vorba de atitudinile si actiunile lor. "Asa sunt eu si n-am ce face;luati-ma asa cum sunt!" e cea mai penibila scuza inventata de oameni pentru a-si motiva comoditatea si a nu lucra cu ei insisi in sensul dezvoltarii personale, a dezvoltarii de atitudini si aptituni comportamentale. Ne "scuzam" atentia indreptata prea mult asupra satisfacerii capriciilor noastre personale si aplecarea tot mai rara catre cei din jur si nevoile lor. Ce spui tu despre a tanji dupa ceea ce nu avem e cumva normal, natural si adevarat. Dar tanjim pe ascuns pentru ca altminteri, singuraticii se bat cu caramida in piept laudandu-se cu "libertatea" lor.... libertatea de a nu avea curajul sa iti asumi raspunderea si angajamentul unei relatii cu un om, a atentiei si griji pe care trebuie sa i-o acorzi...libertatea de a-ti fi teama sa faci schimbari radicale in viatza ta. Iar cei care au o relatie care nu numaica nu-i multumeste dar ii mai si seaca de energie si de dorinta de viatza, nu au curajul de a spune "NU!Pana aici!"....Dar toti, absolut toti, se considera grozavi si curajosi, mai ceva ca cei 300 de spartani. Intrebarea care ramane e simpla: incotro si pana cand ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Incotro?
    Catre autodistrugere...
    Pana cand?
    Pana nu vom mai avea ce distruge in jurul nostru. Pana cand vom pierde orice contact cu umanitatea!Cu noi!

    RăspundețiȘtergere