joi, 14 ianuarie 2010

GRANDOMANIA



Ce e fratilor cu grandomania asta? A innebunit lumea de tot! A innebunit romanul de tot! Parca ar fi trebuit sa ne folosim energia si resursele pe lucruri mai importante sau macar mai interesante. Parca era criza! Vai de capul nostru!
In momnetul de fata, pe "criza" asta si nu numai, exista, in opinia mea, vreo 4 categorii de oameni.
1.Cei care muncesc prea putin dar pentru prea multi bani
2.Cei care muncesc prea mult dar pentru prea putini bani
3.Cei care nu muncesc pentru ca nu mai au unde
4.Cei care nu muncesc pentru ca nu vor



Sa revin putin la aceasta grandomanie care a inceput sa ne sugrume ca pe un tantar intr-o imensa panza de paianjen, paralizat asteptand lovitura de gratie.
Si uite asa ma intorc din nou la copilarie pentru ca stiu ca inca de pe-atunci ne oferea o deosebita placere sa ne laudam cu fiecare fleac posibil. Eram mandrii de noul tricou, noua sapca, noile jucarii, creanga cea mai mare gasita, cele mai multe corcoduse culese, noul penar si cate aletele. De fapt, cam de toate. La scoala ne comparam pana si stilourile, copertile caietelor, carnetele de elev, semnaturile parintilor s.a.m.d
Nu spun ca ar fi ceva rau in a-ti dori ce este mai bun si mai frumos, dar de aici pana la a deveni o obsesie, mi se pare o cale destul de lunga.
A devenit pur si simplu o obsesie sa ai cat mai multe si mai scumpe. Sa ai haine de firma, cat mai variate si cat mai scumpe, cu toate ca acasa, frigiderul e gol iar pe jos se asterne inca covorul bunicii...si inca dormi in acelasi pat in care ti-ai petrecut mai toata copilaria. A devenit obsesie sa ai masina. Obligatoriu straina, sport, multi cai, "fitzoasa" cu toate ca tu inca stai cu parintii sau dai banii pe chirii exagerate. Ai portofelul plin de carduri dar te plangi non-stop ca masina iti consuma prea mult.
Iesi in oras, musai, de cel putin 3 ori pe saptamana. Restaurant sau cafenea si film!, cu toate ca-ti numeri ultimul leut, iar ceea ce lasi la nota de plata fie e exagerat, mult peste normal, pentru ca DEH! TREBUIE sa vada lumea CA AI BANI!, fie e sub minimul decentei de 10%, cautand mereu pretexte stupide.
Ne place sa ne laudam, ne place sa fim vazuti "bine" in societate. Nimic rau in asta, problema e ca nu prea avem cu ce sa ne laudam. Cultura generala abia daca o depaseste pe cea a unui copil de clasa a v-a. Nu mai stim sa vorbim si sa scriem corect ROMANESTE, dar ne laudam ca vorbim fluent cel putin o limba straina. Ne laudam ca am fost in concedii peste hotare, ca am fost la plaja in Tenerife sau eu stiu unde, dar habar n-avem de geografia Romaniei.
Femeile nu-si mai cunosc locul in casa si in societate, iar barbatii devin din ce in ce mai misogini. Ele sa lauda ca l-au parasit pe fraierul cu bani, dupa ce i-au secat contul bancar. Ei se lauda cu fiecare pupaza dusa in pat, ca DEH! ei sunt feroce! Marii vanatori!



Revin cu "paturile sociale" din Romania... Sa aberez putin si despre ei....

1. Cei care muncesc prea PUTIN pentru prea MULTI BANI, cred ca stie toata lumea cine sunt ei. Culmea e faptul ca tot lor nu le ajunge nimic, niciodata. Tot ei trebuie sa FURE, sa bage mana in buzunarul altora. Si ce bine ar fi daca ar baga mana unul in buzunarul celuilalt, DAR NU!, ei trebuie sa se infiga in portofelul celor care nu mai au de nici unele si de-abia isi duc traiul de pe azi pe maine. Si aici intra cei care nu au facut niciodata nimic fara bani; cei care au norocul cu carul desi au un IQ de stadion; cei care au tras ani buni pe bancile scolilor, au trudit din greu si au facut sacrificii imense pentru pozitiile pe care le au, sunt din pacate probabil chiar mai putin de 1%.

2. Cei care muncesc prea MULT pentru bani PREA PUTINI, sunt probabil acea patura de mijloc a societatii. Cred ca foarte multi ne recunostem in aceasta categorie. Vrem putin mai mult, vrem un trai decent, vrem ca grija zilei de maine sa NU ne bantuie si somnul. Din pacate ne pierdem cu totul in mediocritate. Alergam de dimineata pana seara doar pentru a nu duce lipsa de nimic. Insa ceva lipseste cu vehementa! TIMPUL LIBER! Asteptam concediul ca painea calda, doar pentru a pleca cat mai departe de servici si a reusi sa avem parte de mult ravnita ODIHNA!
Aici se zbat "ROBOTEII", cei care nu au nici un fel de viata personala. Dimineata se trezesc, pleaca la servici, se intorc pe seara, mananca, se uita vreo 2-3 ore la TV dupa care dorm 7-8 ore si o iau de la capat. Cei pe care sefii ii sclavagesc fara nici un fel de remuscare si care sunt prea slabi de inger pentru a-si asuma vreun risc.
Cei care alearga intre 2 "JOB"-uri, in speranta ca il vor alege pe cel mai bun la un moment dat, dar niciodata un salariu nu va fi suficient. Dintr-unul isi platesc taxele si ratele la masini, iar din celalalt traiesc relativ binisor. Avantajul lor e ca in putinul timp liber se bucura poate de cea mai frumoasa viata sociala. Stiu sa aprecieze timpul liber si nu il irosesc inutil pe Tv. Sunt ceea ce vor, alaturi de cine isi doresc.



3. Cei care nu muncesc pentru ca NU mai AU UNDE, din pacate se inmultesc pe zi ce trece, iar mai grav este faptul ca fenomenul asta nu se petrece doar la noi, si nici nu e nou. Sunt atat de multi cei pentru care grija cea mai mare este ce vor pune maine pe masa, copiilor.
Lumea asta e oricum numai justa nu! Milioane de oameni traiesc din mila altora si alte milioane din resturile celorlalti. Se imbraca cu ce gasesc, doar doar o fi ceva mai calduros, mananca atunci cand au ce, iar pentru o farfurie de terci ar face orice. Dar CUI II PASA? Voua nu va pasa, aruncati spre ei cu injurii si priviri rele, in speranta ca maine or sa dispara. Voi va schimbati pantofii pentru ca s-au demodat. Ei ii schimba pentru ca sunt prea rupti sau mai rau ar da orice pentru o pereche intreaga!
Si cate nu ar fi spus! Dar ma opresc. Imi fac sange rau si NU MERITATI!




4. Cei care nu muncesc pentru ca NU VOR! Eeeee... Asta-i alta gasca-n alta traista! Fie se complac in situatia groaznica pe care o au. Fie "mami" si "tati" fac parte din prima categorie de oameni, iar "puiutzului" si "printzesei" nu le ramane altceva de facut decat sa treaca drept un V.I.P.
Si exista atat de multi cei carora cersetoria si furaciunea le este atat de prospera incat n-ar avea de ce sa se speteasca cu altceva! Micii afaceristi LA NEGRU, carora combinatiile de "ia de acolo si vinde dincolo", sunt sufletul parcarilor, intersectiilor si colturilor de strada, sunt si ei mai mult decat SUFICIENTI!
Si mai sunt cei care nu am nevoie sa munceasca pentru ca traiesc binisor de pe urma HOBBY-urilor, cei cu adevarat LIBER-PROFESIONISTI. Ei fac multe si traiesc cel mai frumos!

Asa ca.... Bravos tuturor! IQ-ul fiecaruia e altul! Dar hai sa nu uitam un lucru esential... "ROATA SE INTOARCE INTOTDEAUNA!"

BAFTA! SA VA IUBITI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu