vineri, 19 februarie 2010

Frustrari...



Traim intr-o lume cel putin bizara. Traim intr-o tara absolut superba, daca ar fi sa luam in considerare DOAR formele de relief! Mare pacat ca mai e si locuita. Dar asta este. Asa suntem noi, influentele negative de peste tot le-am imbratisat ca fiind laptele si mierea intregii lumi. Nici ai nostrii strabuni n-or fi fost ei cei mai curati si mai cultivati, dar avem si noi valorile noastre, ca oricare alt popor, dar in loc sa le promovam si sa ne mandrim cu ele, ne lungim ochii la ceea ce au altii si ii ridicam pe ei, nu pe noi si am ajuns sa ne fie rusine sa recunoastem ca suntem romani, pentru ca intreaga lume ne priveste prin ochiul adevarului... Hmmm...
Nimic nu ne convine. Ne plangem non-stop la parinti, bunici, nepoti, vecini, colegi de orice! Suntem un popor de lasi care nu este in stare sa-si ridice nici macar varful nasului din mormanul de rahat in care suntem ingropati. Aruncam vina pe orice, numai gunoiul din curtea noastra nu-l luam in seama. Cu o floare nu se face primavara! Cu o 100 sau 1000 de insi care lupta pentru ceva mai bun, nu poti schimba un intreg popor.
Ne plangem si ne resemnam. Nimanui nu-i place si cu toate astea nimeni nu face nimic. Ne complacem atat de mult incat am devenit niste mici masochisti. Cei care au spus STOP! sunt plecati in "tari mai calde" in speranta ca vor gasi cainii cu colacii-n coada! Facem orice este necesar pentru a ne pastra pozitia si confortul, orice pentru a evita vreun "camp de lupta deschis". Ar fi absolut genial daca am fi toti niste printisori sau printese, sa nu facem absolut nimic. Sa ni se dea totul de-a gata cu un minim de efort. E mai usor sa-ti desfaci cracii decat sa muncesti, nu-i asa? E mai usor sa dai o "tzeapa" decat sa faci ceva cinstit si "bine-facut". E mult mai simplu sa te prefaci decat sa faci!
"BUN-SIMT", "ONEST", "PUNCTUAL", CULTURA"... Si cate alte cuvinte de gen sau sinonimele lor au disparut cu desavarsire din vocabularul romanului. Si nu doar din vocabular ci si din stilul de viata. Am ajuns intr-un stadiu atat de avansat de degradare incat ma indoiesc sa se mai poata face ceva pentru revers. Cultura cu forta nu merge, caci mass-media binevoieste sa-i bage pe gat romanului exact acelasi rahat pe care il mananca si singur, oricum. Rromi, manele, emisiuni de toata jena sub pretextul de "entertaiment" sau umor. Stirile orei 17, au devenit si cele de la 13 si cele de la 19, ca oricum nu prea afli nimic nou. Cine-a mai omorat pe cine, cine a violat-o pe baba Florica de 98 de ani, din Cucuietii din deal, accidente rutiere si nu numai, alcoolici la volan, basini de politicieni, pitzipoance si ultima moda in implanturi, homosexuali si copii de bani gata care nu au nimic altceva decat un nume, iar noul sport national si singurul promovat pe toate posturile a devenit FOTBALUL, si cum sa uitam de cei afiliati lui. Aia cu bani, IQ de stadion, cultura generala - din gradina din spatele vilei din Pipera, fotbalisti cu 4 clase si fufele lor pline de operatii estetice... Hmmm... O armata intreaga de ANALFABETI!
Pai cum dracului sa mai invete cineva ceva? Altceva? Ce ma doare pe mine de pitzi X ca si-a mai tras un implant? Ce ma doare pe mine de Y ca si-a tras a mia amanta sau si-a luat ultimul tip de MERTZAN cu 500.000 de euro?... Cand eu ma gandesc ce pun maine-n oala? si cat mai scot din pret la kilu' de cartofi... Ma lasati?!
Si uite-asa ajung la concluzia ca pana la urma, turmei asteia de oi, ce se numeste poporul roman, a ajuns sa-i placa viata asta!II place mirosul fiecarei basini trase de vreun politician (caruia nu-i lipseste nimic altceva decat ABECEDARUL!),ii place sa deschida ziarul si sa nu vada decat tate si cur, NU? pai asta se cere, asta se da, mai nene!

Mare pacat e ca acei care dau, ar putea face si altceva! Dar nu, ei trebuie sa vanda mult si prost! Ei dau rahat, romanul accepta, se resemneaza, il mananca ca apoi sa i se para chiar gustos si mai ceara cel putin o portie. Doar e DEMOCRATIE ce mama dracului?
Valoarea individului se rezuma la casa, masina si cariera. Valoarea femeii se rezuma la marimea silicoanelor, a curului si operatiilor estetice si cat de bine trage un sex oral. Ce daca nu spala, nu gateste... nu stie sa faca nimic, angajam femeie de servici... dar cand aceste batranele nu vor mai fi sa faca treaba sotiilor.... ce va fi? Toti vrem sa avem de toate, pentru nimic. Ne vindem sufletul pentru nici macar noi nu stim ce!
Si cu mare durere constat ca pe zi ce trece, tot mai multi trec de partea cealalta a baricadei. Ca tot mai multi aleg calea cea mai usoara... Ca dupa baricada ramanem prea putini... si ma intreb cat o sa mai rezistam si cati?
CALEA CEA MAI SIMPLA NU ESTE SI CEA MAI BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu